Ochelari de soare


Protejeaza-te de soarele puternic, vezi mai bine si arata perfect.

Ochelarii de soare sunt unul dintre cele mai purtate accesorii atât de femei cât şi de bărbaţi.
Nu numai că pot să îţi schimbe întregul look într-o secundă şi să te facă să arăţi bine, dar pot să fie şi un ajutor extrem de mare pentru vederea ta.

Aşa cum nu ar trebui să ieşi din casă niciodată fără să aplici cremă de protecţie, nici ochelarii nu ar trebui să îţi lipsească dintre accesoriile zilnice.
Esenţiali în protecţia ochilor împotriva razelor solare nocive, ochelarii de soare te pot scăpa de multe probleme, cum ar fi cataracta sau alte afecţiuni ale ochilor care pot cauza leziuni ale vederii sau chiar orbire.

Cum recunoşti lentile polarizate?

Filtrele polarizante sunt formate din fibre aliniate vertical. Această tehnologie blochează 100% lumina orizontală. Dacă îi ţineţi suprapuşi cu alţi ochelari cu lentile polarizate, în unghi de 90 grade, o lentilă peste altă, din suprapunerea lor rezultă o lentilă mult mai închisă la culoare – nu se poate vedea nimic prin ea – lumina este absorbită 100%. O altă metodă este să priviţi prin ochelari spre un monitor de calculator deschis (care foloseşte un filtru polarizant) şi să înclinaţi capul spre stânga sau dreapta. La un moment dat, se va atinge un punct în care imaginea se închide la culoare complet.

Lentilele de culoare galbenă pot crea probleme şoferilor, atunci când sunt la semafor. Cele mai recomandate şoferilor sunt lentilele de culoare gri, verde sau maro.

Lentilele verzi sunt neutre – ele reduc strălucirea şi nu distorsionează perceperea culorilor. Lentilele gri şi maro intră tot în această categorie, dar pentru a le folosi trebuie mai întâi realizat un test de adaptabilitate. Lentilele galbene, aurii şi cele de nuanţa chihlimbarului sunt potrivite pentru schi, snowboard şi alte sporturi de iarnă. Lentile roz se recomandă pentru schi şi snowboard pe vreme înnorată şi sunt perfecte pentru condus şi drumeţii în regiuni forestiere.

Ochelari de soare simpli, care au doar lentile colorate, fără protecţie UV, pot face mai mult rău, decât bine. Aceştia dilată pupila, lăsând mai multe raze UV să între în ochi şi să producă leziuni ireversibile pe reţină şi alte structuri oculare, alături de o vedere neclară. În concluzie, atunci când alegeţi ochelarii de soare ar trebui să ţineţi cont de marcajul CE, care confirmă calitatea produsului, şi identitatea producătorului. Această etichetă trebuie să mai conţină numele şi adresa producătorului, categoria de filtru solar, tipul de filtru solar, clasa optică, precum şi instrucţiuni de utilizare, de curăţare şi de întreţinere.